Smörkräm är ingen favorit hos mig, men det är det bästa att spackla tårtor med eftersom det stelnar bra och håller tårtan på plats.
Jag har länge letat efter något som inte bara skulle vara bra, utan även riktigt gott under marsipanen på tårtan. Och äntligen hittade jag det!
Det är lite tidskrävande att göra, men absolut värt besväret! Dessutom går det bra att göra stor sats och frysa in.
Inte bara är det bra på tårtor, utan även ypperligt på cupcakes!
Marängsmörkräm
1 tårta eller 12 cupcakes
2 äggvitor
1 3/4 dl socker
saft från 1/2 citron
200 gram smör
2-3 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
Vispa äggvitor, socker och citronsaft i en skål över vattenbad tills det blir en riktigt fast maräng som stannar kvar i skålen när man vänder den upp och ner.
Ta av skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills marängen kallnat.
Medan du vispar så klickar du i smöret lite i taget. Se till att det är rumstempererat och mjukt.
När smeten är slät tillsätt florsocker och vaniljsocker.
Där har du en perfekt smet som du kan färga eller smaksäta som du vill!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar