Bottnar:
2 ägg
2,5 dl starkt kaffe
2,5 dl filmjölk
1,25 dl matolja
200 gram vetemjöl
Fyllning
500 gram mascarpone
drygt 3 dl vispgrädde
2,5 dl körsbärsmarmelad
120 gram extra fint strösocker
0,5 tsk vaniljpulver
Choklad ganach
100 gram mörk choklad
ca 2 dl vispgrädde
1 msk smör
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa 3 st formar (20 cm diameter)
Blanda ägg, kaffe, matolja och filmjölk ordentligt i en bunke.
Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke.
Tillsätt sedan vätskorna och vispa på medelhastighet ca 2 minuter.
Häll lika mycket smet i alla 3 formarna och grädda mitt i ugnen 35 minuter. Snurra formarna efter 20 minuter så värmen fördelas lika.
Ta ut kakorna när en provsticka kommer ut torr. Dom ser kladdiga ut, men låt dom inte stå inne längre, för då kan dom bli torra.
Låt dom svalna. Kan sedan frysas om man inte vill göra tårtan direkt!
För att göra fyllningen vispar du mascarpone, grädde, socker och vaniljpulver till en fluffig fast kräm. Tillsätt sedan körsbärsmarmeladen. Lägg krämen mellan bottnarna. Täck sedan tårtan med krämen så att inte bottnarna syns.
Sätt in tårtan i kylen tills den har stelnat lite.
För att göra chokladcganach smälter du chokladen över vattenbad. När den är smält tillsätter du grädden lite i taget. Avsluta med smöret för att få en blank choklad.
Låt chokladen svalna och tjockna lite. Häll den sedan på tårtan.
Garnera med körsbär eller choklad, eller vad du har hemma =)
MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar